מתכון

בבקה חומוס-מנגולד

מלית החומוס והמנגולד נתונה בין שכבות הבצק הדקיקות, וכך נוצר איזון מדויק בין המלית הדומיננטית לבצק העדין

3,134 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
בבקה חומוס-מנגולד של שף אורי שפט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
בבקה חומוס-מנגולד של שף אורי שפט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

להרכבה ואפייה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

יוצקים מים לקערת מיקסר ומפוררים פנימה שמרים. ממוללים בידיים עד שהם מתמוססים.

2

מוסיפים לפי הסדר קמח, 3/4 מנוזל הביצה (שומרים את הרבע הנותר להמשך), סוכר, מלח וחמאה ולשים בעזרת וו לישה במהירות נמוכה כ-2 דקות לקבלת בצק אחיד. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עוד 4 דקות לקבלת בצק רך.

3

מעצבים את הבצק לכדור ומניחים בקערה מקומחת. מכסים בניילון ונותנים לו לנוח כ-40 דקות עד שעה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

בינתיים מכינים את המלית

4

מביאים שפע מים לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים מנגולד וחולטים חצי דקה. מסננים, מצננים וסוחטים עם הידיים.

5

מועכים את גרגרי החומוס המבושלים למרקם גס בעזרת כף גדולה (כדאי להשאיר חלק מהגרגרים שלמים). מוסיפים טחינה, זרעי כמון, פלפל חריף, זיתים, מלח ופלפל ומערבבים.

6

מרכיבים, מתפיחים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×45 ס"מ ועובי 6 מ"מ. מניחים אחת מהצלעות הארוכות קרובה אלינו. מורחים את מלית החומוס על הבצק, מפזרים מעל את עלי המנגולד ואחר כך גבינת פטה. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. במהלך הגלגול דוחפים ומותחים מעט את הרולדה בכדי להדק אותה אפילו יותר.

7

חוצים את הרולדה לאורכה בעזרת סכין לחם או קלף מתכת. מניחים רצועה אחת מעל השנייה ליצירת X כששכבות החומוס-מנגולד החשופות פונות מעלה. מלפפים את הרצועות כמו בורג (תחילה מהחלק העליון עד המרכז ואז מהחלק התחתון עד המרכז).

8

מניחים את הבבקה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה ורבע.

9

מחממים תנור ל-170 מעלות.

10

מורחים את הבבקה בביצה שנותרה ומפזרים מעל מעט מלח גס.

11

אופים 30 דקות עד שהבבקה מזהיבה ואפויה גם בחלקה הפנימי.