מתכון

בבקה מלוחה במילוי פסטו וגבינות

מאפה מלוח שהוא להיט בכל אירוע, וגם סתם ככה ליום יום

14,540 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
  • בבקה מלוחה במילוי פסטו וגבינות של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו
    בבקה מלוחה במילוי פסטו וגבינות של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו
  • בבקה מלוחה במילוי פסטו וגבינות של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו
    בבקה מלוחה במילוי פסטו וגבינות של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו

הבבקה המלוחה הזאת נוצרה לכבוד חג שבועות ועברה כבר כמה גלגולים מאז. בגרסה הראשונית ניסיתי רעיון שהיה נראה לי מוצלח – מילאתי בצק בריוש בירקות קלויים וגבינה, פיתלתי לעוגה עגולה ואפיתי. זה אכן היה מוצלח ואפילו מאוד. באחת הפעמים נותר קצת בצק בבקה עודף שבו השתמשתי לאותה מטרה, ויצא אפילו מוצלח עוד יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לעיטור

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים קמח, מים, שמרים, סוכר, מלח, ביצים וחלמונים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה, עד שמתחיל להיווצר בצק.

2

ברגע שנוצר בצק, מגבירים את המהירות לנמוכה־בינונית ומעבדים 10-7 דקות לבצק אחיד.

3

מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים שמן תוך כדי לישה ומעבדים עד שהוא נטמע לחלוטין ואין שלוליות שמן בקערה. שימו לב: החלק הזה עשוי לקחת זמן, אבל חשוב לעבד את הבצק עד שהוא אחיד ומאבד את הברק.

4

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של שעה וחצי.

ממלאים ומעצבים

5

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו ל־ 2 חלקים שווים. מרדדים חלק אחד ליריעה מלבנית בעובי של כ־ 1/2 ס"מ.

6

מורחים כמחצית מכמות הפסטו על הבצק בעזרת מרית מדורגת או סכין מריחה, מפזרים מעל הפסטו פרמזן ומעליה ירקות צלויים. מסדרים פרוסות גבינת עזים בין הירקות.

7

מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה מהצלע הארוכה אל הצלע הנגדית, חוצים לאורך, מפתלים את 2 החצאים יחד לצורת בורג ומניחים בצד. מרדדים, ממלאים, מגלגלים, חוצים ומפתלים לרולדה את החלק השני של הבצק באותו אופן. מעבירים את הרולדות כל אחת בנפרד לתבניות אינגליש קייק או לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מצפים, מתפיחים ואופים

8

מברישים את פני הרולדות בביצה ומקשטים בעשבי תיבול, פרג או שומשום (לא חובה). מכסים ומניחים לתפיחה אחרונה של שעה.

9

לקראת תום התפיחה מחממים תנור ל־ 180 מעלות, מעבירים את התבניות לתנור ואופים כ־ 35 דקות, עד שהבבקות משחימות מאוד ויציבות למגע.

מתוך ספרה של ליאור משיח: "Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen", ליאור משיח, הוצאת לאנצ'בוקס, 256 עמ', 45 דולר באמזון

ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו
ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו