מתכונים מספר האפייה של ליאור משיח

הקונדיטורית ליאור משיח היא בלוגרית אפייה ומנחת סדנאות קונדיטוריה מוערכת בסצנת האוכל המקומית. ספרה הראשון – "Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen" , שיצא לאור בימים אלה באנגלית בלבד (ויימכר דרך אמזון מסיבות שיווקיות בעיקר) – מביא לידי ביטוי באמצעות כ־60 עוגות, עוגיות ומאפים, את הדרך שעשתה, על כל התחנות המשמעותיות בחייה האישיים והמקצועיים: המטבחים של אמה והסבתות שלה (אחת בולגריה והשנייה אוסטרית־פולנייה), שבהם, לדבריה, הכל התחיל; לימודי קונדיטוריה ב־ FCI בניו יורק; התמחויות, בין השאר אצל מריו בטאלי באיטלי שבניו יורק ואצל רנה רדזפי בנומה שבקופנהגן; עבודה ברפאל של רפי כהן ובפרונטו של דיוויד פרנקל ועוד.
כיאה לרזומה כזה, תמצאו בספר מתכונים למאפים מבית אמה וסבתותיה (עוגת יום הולדת, עוגת שיש, בורקס ומרציפן); מאפים סקנדינביים בהשפעת התקופה בדנמרק (קאנל בולר – לחמניות הל וקינמון); מאפים עם השפעות אמריקאיות (עוגיות שוקולד צ'יפס, מאפים מבוססי דלעת לחג ההודיה ועוד), מאפים שאספה וטעמה בעולם (קנלה דה בורדו ועוגת גבינה יפנית) – ובעיקר מבחר נאה של דברי מאפה מהמטבח היהודי־ישראלי (בבקה, קובנה, רוגלך, קרמוגית, פיתה, פרעצל, בראוני־טחינה ומאפים לחגי ישראל). פרק שלם בספר מוקדש, איך לא, לחלות – אולי טרנד האפייה החזק ביותר בשנת הקורונה (השנה שבה צולם הספר בביתה של משיח בתל אביב, המשמש גם כסטודיו לאירוח שלה), שמשיח הייתה מהבולטות בו. את החלה השחורה שכל כך מזוהה עמה לא תמצאו בו (אבל כן תמצאו אותה באתר השולחן), במקומה תמצאו חלה בשחור־לבן, חלת סלק, חלת בריוש ועוד חלות מצוינות. ניכר כי מטרתה של משיח היא להנגיש את הקונדיטוריה לכולם – למתחילים, לחובבי אפייה ולמקצוענים כאחד – ולכן תמצאו בספר מתכונים פשוטים בצד מתכונים מאתגרים יותר, עוגות בחושות ועוגיות בצד מאפי שמרים ופטיסרי צרפתי מתקדם.

הספר זכה בפרס הראשון בקטגוריית ספרי האפייה בפרסי הגורמנד 2022.

"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen" , ליאור משיח, הוצאת לאנצ'בוקס, 256 עמ', 39 דולר באמזון

ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו
ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו