מתכון

בבקת שוקולד-תפוז עם קוביות מרציפן

עוגת השוקולד שרינת צדוק הכי אוהבת. ובצדק

1,554 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
בבקת שוקולד-תפוז עם קוביות מרציפן של רינת צדוק. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
בבקת שוקולד-תפוז עם קוביות מרציפן של רינת צדוק. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

אלא עוגה בחושה פשוטה עם ניחוח תפוזים. כדי לשדרג אותה, היא מוסיפה קוביות קטנות ומפתיעות של מרציפן ושוקולד מריר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

2

מקציפים חמאה, סוכר, דבש וקליפת תפוז במיקסר עם וו גיטרה במשך 6 דקות במהירות בינונית לתערובת קרמית. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים ביצה אחר ביצה עד להיטמעות מוחלטת.

3

מנפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח לקערה ומערבבים. מוסיפים לתערובת החמאה לסירוגין עם שמנת חמוצה וליקר.

4

עוצרים את המיקסר ומקפלים לתערובת בעדינות שוקולד קצוץ ומרציפן.

5

מפזרים שקדים בתחתית ובדפנות התבנית ויוצקים פנימה את התערובת.

6

מכניסים את העוגה לתנור ומנמיכים את הטמפ’ ל 160 מעלות. אופים 40-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים כמה דקות והופכים אותה על צלחת.