מתכון

בוואריה אישית ברוטב טופי

מחווה לשנות ה-70' המתוקות. את רוטב השוקולד התעשייתי (שהיו מזלפים ישירות מהבקבוק הלחיץ) החלפנו במתכון פטנט לרוטב טופי סמיך וטעים

4,114 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
בוואריה אישית של שי לי ליפא. צילום: Shutterstock
בוואריה אישית של שי לי ליפא. צילום: Shutterstock

אפשר להכין את הבוואריה עד 3 ימים מראש ולשמור מכוסה במקרר. רוטב הטופי יישמר אפילו שבוע בקירור. אפשר להכין את הבוואריה בכלים אישיים או בכלי גדול שמגישים למרכז השולחן — ראו גיוונים.

המתכון מותאים לגביעים או כוסיות בנפח 140 מ"ל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבוואריה

לרוטב טופי

אופן ההכנה

מכינים את הבוואריה

1

יוצקים כוס חלב לקערה, מפזרים מעל אבקת ג'לטין בשכבה אחידה ומשהים ל-10 דקות.

2

בינתיים מביאים את יתרת החלב לסף רתיחה.

3

יוצקים את החלב החם על תערובת הג'לטין ומערבבים היטב.

4

מקציפים חלמונים עם כוס סוכר לתערובת תפוחה ובהירה.

5

מסננים את תערובת החלב, יוצקים על תערובת החלמונים ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.

6

מקציפים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואת יתרת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים לתערובת החלב והחלמונים.

7

יוצקים לכוסות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות ואפשר עד שלושה ימים.

מכינים את רוטב הטופי

8

מחממים שמנת מתוקה וסוכר בסיר על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד להסמכה קלה (נזהרים שלא יגלוש).

9

מסירים מהכיריים ומצננים (הרוטב ייראה דליל אך הוא מסמיך מאוד בקירור). שומרים במקרר עד שבוע.

מגישים

10

מחממים את רוטב הטופי 30-20 שניות במיקרוגל או על ביין מארי, יוצקים על הבוואריה ומגישים.