אפשר להכין את הבוואריה עד 3 ימים מראש ולשמור מכוסה במקרר. רוטב הטופי יישמר אפילו שבוע בקירור. אפשר להכין את הבוואריה בכלים אישיים או בכלי גדול שמגישים למרכז השולחן — ראו גיוונים.
המתכון מותאים לגביעים או כוסיות בנפח 140 מ"ל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבוואריה
לרוטב טופי
אופן ההכנה
מכינים את הבוואריה
1
יוצקים כוס חלב לקערה, מפזרים מעל אבקת ג'לטין בשכבה אחידה ומשהים ל-10 דקות.
2
בינתיים מביאים את יתרת החלב לסף רתיחה.
3
יוצקים את החלב החם על תערובת הג'לטין ומערבבים היטב.
4
מקציפים חלמונים עם כוס סוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
5
מסננים את תערובת החלב, יוצקים על תערובת החלמונים ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
6
מקציפים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואת יתרת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים לתערובת החלב והחלמונים.
7
יוצקים לכוסות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות ואפשר עד שלושה ימים.
מכינים את רוטב הטופי
8
מחממים שמנת מתוקה וסוכר בסיר על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד להסמכה קלה (נזהרים שלא יגלוש).
9
מסירים מהכיריים ומצננים (הרוטב ייראה דליל אך הוא מסמיך מאוד בקירור). שומרים במקרר עד שבוע.
מגישים
10
מחממים את רוטב הטופי 30-20 שניות במיקרוגל או על ביין מארי, יוצקים על הבוואריה ומגישים.