החומרים טבלת מידות ומשקלות
לכדורי ריקוטה
להגשה
אופן ההכנה
1
שמים זוקיני, עגבניות ובצל ירוק במעבד מזון עם 2 כפות שמן זית, פרמזן, מלח, פלפל ועלי בזיליקום וטוחנים לקבלת רוטב די מחיתי.
2
מועכים את הריקוטה בקערה עם 4 כפות שמן זית ויוצרים מהתערובת 6 כדורים.
3
מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה ומסננים.
4
מחממים את רוטב הירקות הקצוצים בסיר שבו בושלה הפסטה עם כף שמן זית תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
5
מגישים את הפסטה עם כדור ריקוטה לכל סועד. מפזרים מעל פרמזן, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים. באותה שיטה מכינים: בוקטיני עם ברוקולי וכדורי ריקוטה: ממירים את הזוקיני ב 2- ראשי ברוקולי קטנים )או אחד גדול( וטוחנים במעבד מזון עם בצל ועגבניות.