מתכון

בוקטיני עם זוקיני וכדורי ריקוטה

הדרך הטובה ביותר לשלב ריקוטה בפסטה היא להוסיף אותה למנה המוכנה. כאן יצרתי ממנה כדורים — שיהיה יותר יפה

627 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
בוקטיני עם זוקיני וכדורי ריקוטה. צילום: shutterstock
בוקטיני עם זוקיני וכדורי ריקוטה. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכדורי ריקוטה

להגשה

אופן ההכנה

1

שמים זוקיני, עגבניות ובצל ירוק במעבד מזון עם 2 כפות שמן זית, פרמזן, מלח, פלפל ועלי בזיליקום וטוחנים לקבלת רוטב די מחיתי.

2

מועכים את הריקוטה בקערה עם 4 כפות שמן זית ויוצרים מהתערובת 6 כדורים.

3

מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה ומסננים.

4

מחממים את רוטב הירקות הקצוצים בסיר שבו בושלה הפסטה עם כף שמן זית תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.

5

מגישים את הפסטה עם כדור ריקוטה לכל סועד. מפזרים מעל פרמזן, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים. באותה שיטה מכינים: בוקטיני עם ברוקולי וכדורי ריקוטה: ממירים את הזוקיני ב 2- ראשי ברוקולי קטנים )או אחד גדול( וטוחנים במעבד מזון עם בצל ועגבניות.