הים התיכון מאפשר לחגוג על המנה הזאת, ואני לא מוותר על האנשובים המקומיים, שאותם אני מעדיף גדולים. אפשר לבקש ממוכר הדגים לפלט את האנשובי ואפשר לעשות זאת לבד: חותכים את ראשי הדגים ומעבירים סכין ייעודית וחדה מהזנב ועד הראש – כמה שיותר צמוד לשדרה. שולפים בזהירות את הפילה, הופכים את הדג וחוזרים על הפעולה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים שום עם חומץ וטרגון.
2
מעבירים את הפילטים למגש, בוזקים מלח גס בנדיבות ומניחים מחוץ למקרר 45 דקות.
3
שוטפים את הפילטים ומכניסים לשעה לתערובת השום לכבישה. כשהפילטים מלבינים מעבירים אותם לכלי ומכסים בשמן חמניות. הבוקרונס מוכנים לאכילה, אבל עדיף לתת להם לשבת עוד לילה בשמן.