מתכון

בורגול עם בצלים מקורמלים

תבשיל בורגול עבה עם בהראט והמון בצל מקורמל - מנה מתקתקה וארומטית, שממש נולדה למטבח הביתי

12,252 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
בורגול עם בצלים מקורמלים של שף יוסי שטרית. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
בורגול עם בצלים מקורמלים של שף יוסי שטרית. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים בורגול בקערה ויוצקים 1/2 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומשהים 10 דקות עד שהמים נספגים לגמרי והבורגול כמעט מכפיל את נפחו. אם נותרים נוזלים לאחר שהבורגול התרכך, מסננים אותם.

2

מחממים סיר רחב עם חצי מכמות השמן ומטגנים בצלים ומלח לפחות 20 דקות על להבה נמוכה עד שהם משחימים ומתרככים.

3

מערבבים את יתרת השמן עם בהראט, קינמון וסוכר, מוסיפים לבצל שבסיר ומערבבים דקה. מוסיפים את הבורגול ומבשלים תוך ערבוב מתמיד 10 דקות על להבה נמוכה לחיבור טעמים. מגישים מייד.