מתכון

בורי ופתיתים בסיר אחד

באמתלה של ‘בל תשחית’ הגינו את המנה הזאת, שהתבססה על רוטב הדגים שנשארו מארוחת שישי

4,254 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פתיתים. צילום: shutterstock
פתיתים. צילום: shutterstock

עבור רוב הדתיים שאני מכירה מוצאי שבת זה זמן קשה. ישנת כל השבת ואיכשהו אתה עדיין עייף. זללת כל השבת ואיכשהו הבטן מקרקרת, רוצה עוד. בבדיעבד הסתבר, שלא ממש המצאנו כאן שום דבר — אמא שלי עושה את זה עם כל רוטב שנשאר וקוראת למנה החדשה ‘משורבה’. כך או כך הסיר הזה קיבל מקום של כבוד בבית ואנחנו כבר לא מחכים לשאריות כדי להכין אותו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב על להבה נמוכה, מוסיפים בצל, מכסים את הסיר ומטגנים כ- 15 דקות עד שהבצל מזהיב יפה.

2

מוסיפים עגבנייה ופלפל חריף ומטגנים 10 דקות. מדי פעם מערבבים. מוסיפים פפריקה, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.

3

ממליחים ומפלפלים את הדגים, מוסיפים לסיר ומבשלים 2 דקות ללא כיסוי.

4

מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים פתיתים, מכסים ומבשלים 12 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה 3-2 דקות נוספות.