מתכון

בורקיטס גבינה ופטריות

לא חייבים לאפות את כל הבורקיטס במכה. אפשר להקפיא חלק לפני האפייה ולאפות ישר מהמקפיא מתי שרק רוצים

38,145 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
בורקיטס גבינה ופטריות של גולי פנחסוב. צילום: דניאל לילה.
בורקיטס גבינה ופטריות של גולי פנחסוב. צילום: דניאל לילה.

כמות המלית במתכון מספיקה לחצי מכמות הבצק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית (מספיקה לחצי מכמות הבצק)

להברשה וציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח, מלח וחמאה במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים. מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים עד שמתקבל בצק. מוסיפים גבינת קשקבל ומעבדים לתערובת אחידה. משטחים את הבצק עם הידיים למלבן בעובי כ-2 ס”מ, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

מכינים את המלית

2

משרים פורצ'יני ב- 1/2 כוס מים רותחים כ-10 דקות.

3

בינתיים מחממים שמן זית בסיר בינוני ומטגנים בצל על להבה בינונית 5 דקות להזהבה. מוסיפים לסיר פטריות טריות, את פטריות הפורצ’יני ו-4-3 כפות מנוזלי ההשריה ומתבלים במלח, פלפל ותימין. מבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים חמאה תוך כדי ערבוב ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית גבוהה עד לצמצום כמעט מלא של הרוטב. מצננים.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

ממלאים ואופים

5

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים חלק אחד על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 2 מ”מ. חותכים ריבועים בגודל 5 ס”מ בעזרת גלגלת פיצה (או סכין חד). מניחים כפית ממלית הפטריות במרכז כל ריבוע, סוגרים למלבן ומהדקים היטב את שולי הבצק. מסדרים את המלבנים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או קצח.

6

אופים כ-20-15 דקות להזהבה קלה.