מתכון

בורקס בשר טלה טחון

מנה קלאסית שאפשר למצוא בדוכני השווקים. השידוך של שומן הטלה ובצק היופקה מעניק לבורקס שמנוניות טבעית ומבורכת

7,987 בשלנים התעניינו במתכון זה
בורקס בשר טלה טחון של שפים אריק דרחני ומולי מגריסו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
בורקס בשר טלה טחון של שפים אריק דרחני ומולי מגריסו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

למתכון הבסיס להכנת בצק

ניתן להחליף את בצק היופקה בבצק פילו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

לטחון את המרכיבים במג'מיקס למעט הבשר.

2

לערבב את המרכיבים יחד עם הבשר.

3

לצלות את תערובת הבשר (במחבת או על מגש בתנור) על חום גבוה רק לכדי סגירה של הבשר ולהניח במסננת.

4

פותחים את בצק היופקה מסדרים את המלית ומגלגלים.

5

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 30 דקות.

6

להגיש בקערה קטנה את הג'ג'יק ליד הבורקס.