מתכון

בצק יופקה

3 דירוגים
בצק יופקה של שפים אריק דרחני ומולי מגריסו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
בצק יופקה של שפים אריק דרחני ומולי מגריסו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

פתיחת בצק היופקה הטורקי אינה פשוטה. הוא צריך להגיע להיות דקיק, כמעט שקוף, כדי לייצר בורקסים מושלמים

לפני שמתחילים, מומלץ לקרוא את כתבת הטיפים להכנת בורקס עם יופקה: איך  מכינים בורקס מושלם? אחרי שהחלטתם אם מכינים בצק יופקה ביתי (מומלץ!) לפי המתכון שלפניכם או קונים, בוחרים את המילוי הרצוי: מילוי תרד קשקבל וטולום, בורקס חלקי פנים או  מילוי מתוק של חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

לשים את כל חומרי הבצק למעט השמן במשך 10 דקות עד קבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר' כל אחד. יוצקים את השמן על הכדורים עד לכיסוי. משהים את כדורי הבצק במשך שעה.

2

פותחים את הבצק: משטחים כל כדור בצק לעיגול גדול ודק ככל האפשר. כדי לפתוח את הבצק יש לאחוז בפינה השמאלית הקרובה של כל עיגול ביד שמאל ובפינה הימנית ביד ימין. מרימים את הפינה הימנית כשהשמאלית במקום ומניפים את הבצק חזרה למשטח העבודה. מסובבים את הבצק ב-90 מעלות וחוזרים על הפעולה עד שהבצק נפתח לעלה דק ככל האפשר (כמעט שקוף).

3

מקפלים מעט את שולי הבצק פנימה, מפזרים את המלית וסוגרים או מגלגלים את הבצק בצורה הרצויה.