מתכון

בורקס מנגולד

ניתן להקפיא את הבורקס טרם אפייתם כשהם עטופים היטב בניילון נצמד

7,880 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
בורקס מנגולד של שף־קונדיטור תומר כבירי. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שרון בן אהרון
בורקס מנגולד של שף־קונדיטור תומר כבירי. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שרון בן אהרון

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את עלי המנגולד עד לריכוך מלא במעט שמן זית. מתבלים במלח ופלפל, ומניחים להתקרר. טוחנים את העלים במעבד מזון עד קבלת מרקם של משחה גסה.

2

גוררים 100 גר' קשקבל ומפוררים את הריקוטה. מערבבים את עלי המנגולד עם הגבינות, ומתקנים תיבול במידת הצורך.

3

מורחים דף פילו אחד בשמן זית, מצמידים אליו דף נוסף ומורחים שוב בשמן זית. חותכים את דפי הפילו לריבועים בגודל 15X15 ס"מ. מרפדים תבנית שקעים (כמו לקאפקייקס) בריבועי הפילו וממלאים במלית המנגולד והגבינות. מקפלים את השוליים פנימה.

4

מפזרים מעל 2 כפות גבינת קשקבל מגוררת ואופים בחום של 190 מעלות עד השחמה.