מתכון

בורקס פירות ים

יש לפזר את המילוי על פני הבצק בצורה אחידה. הטריק של הטורקים הוא לפזר את המילוי בין שכבות הבצק

853 בשלנים התעניינו במתכון זה
בורקס פירות ים של שפים אריק דרחני ומולי מגריסו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
בורקס פירות ים של שפים אריק דרחני ומולי מגריסו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

למתכון הבסיס להכנת הבצק

ניתן להחליף את בצק היופקה בבצק פילו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים את פירות הים במחבת לוהטת עם שמן הזית במשך 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את המרווה, האורגנו והצ'ילי.

2

מורחים על הבצק הפתוח מעט מרוטב העגבניות, מפזרים את פירות ים והמוצרלה ומגלגלים לצורה הרצויה.

3

אופים את הבורקס במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.