מתכון

בטטה מדורה

הכי טעימה שיש: המגע בין הבטטה למלח הלוהט גורם לה לעטות מעטה שחום ופריך ולפתח טעמים קרמליים

25,906 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
בטטה מדורה של גולן ישראלי. צילום: דניאל לילה
בטטה מדורה של גולן ישראלי. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית אפייה במלח גס.

2

שוטפים את הבטטות, מייבשים אותן ומניחים על המלח הגס.

3

אופים כשעה עד שהבטטות רכות ונוצרים פיצוצים שחורים בקליפה. מוציאים מהתנור ומייד קולפים ידנית. פורסים ומגישים לצד שמנת חמוצה (מי שההתעסקות עם הבטטות הלוהטות קשה לו, יכול פשוט להשאיר את הקליפה ולהגיש את הבטטות חצויות עם כפית).