סלט מיוחד בטעמו ובמראהו – חצילים קטנטנים חלוטים במים, חומץ ומלח, המתבשלים ברוטב עריסה אדום עם שום ושמן זית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קולפים את החצילים ומשאירים את הגבעול.
2
מחממים סיר עם ליטר מים, כף חומץ ו-1/2 כפית מלח. מוסיפים את החצילים וחולטים כ-5 דקות לריכוך.
3
מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים שום. מוסיפים עריסה, כמון, חומץ וכוס מים, ומרתיחים כ-2 דקות עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החצילים וכוסברה ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות. מקררים.