איך בוחרים דג טוב? מחפשים דג בעל בשר מוצק למגע, עור מבהיק ולח, עין בורקת ולא עכורה, וניחוח עדין של ים. אם אין לכם טאבון — גם תנור ביתי יעשה את העבודה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מדליקים טאבון או תנור על מצב גריל בחום של 250 מעלות ומפעילים את המאוורר הפנימי.
2
חורצים 3 חריצים לרוחב על פני העור של הדגים מכל צד ומניחים אותם בתבנית. סוחטים עליהם לימונים ועגבניות שרי. פורסים גס את הלימונים הסחוטים ומניחים אותם ואת עגבניות השרי הסחוטות בין הדגים.
3
מפזרים עשבי תיבול, פלפלים חריפים ושיני שום. בוזקים בנדיבות מלח גס, מזלפים שמן זית ומעסים בהם את עור הדגים.
4
מכניסים את התבנית לטאבון ומסובבים כל 5 דקות. בתנור אין צורך לסובב, כי פיזור החום אחיד. צולים כ-20 דקות, הופכים וצולים כ-20 דקות נוספות. מדי פעם נוטלים מעט נוזלים מתחתית התבנית ויוצקים על הדגים. לקראת תום הצלייה מפרידים בזהירות את הבשר באזור הראש — אם צבעו השתנה משקוף ללבן אטום, סימן שהדג מוכן.