מתכון

בייבי תירס בגריל עם איולי אורפה, גבינת קדוש וליים

מנה בהשראת אוכל רחוב מקסיקני בחיבור לים התיכון, עם פלפל אורפה חריף-חמצמץ וגבינה מלוחה

ינואר 2023
בייבי תירס בגריל עם איולי אורפה, גבינת קדוש וליים של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל
בייבי תירס בגריל עם איולי אורפה, גבינת קדוש וליים של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל

מנה על טהרת תירס צעיר עדין, שאוכלים עם הקלח – פריבילגיה השמורה למגדלים או לאנשים המקושרים לחקלאים, מכיוון שקוטפים את התירס בזמן מסוים מאוד. הטעמים הם בהשראת אוכל רחוב מקסיקני בחיבור לים התיכון, עם פלפל אורפה חריף–חמצמץ וגבינה מלוחה. אפשר להשתמש גם בתירס טרי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאיולי

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים תירס בשפע מים מומלחים כרבע שעה (או 25 דקות לתירס רגיל). קולפים.

מכינים את האיולי

2

מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

3

מורחים את קלחי התירס בחמאה, ממליחים וצולים על גריל או במחבת פסים 2־3 דקות להשחמה. מסירים מהאש ומברישים את הקלחים באיולי (שומרים את השאריות בכלי אטום במקרר עד יומיים). מפזרים גבינה ומגישים מיד עם ליים בצד.