מתכון

בייגלה שטוחים ביתי

בייגלה בגרסה ביתית שלא תרצו להפסיק לאכול. הוא טעים בהרבה מהמתועש והכי חשוב - ההכנה עצמה היא הרפתקה שלמה

90,483 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
בייגלה שטוחים של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן
בייגלה שטוחים של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן

ההכנה של הבייגלה  הזה (שאינו כולל חומרים שלא מיטיבים איתנו ונמצאים שם רק לשפר חיי מדף) מתגמלת במיוחד: הילדים מופתעים לגלות שהם יכולים להכין בבית את החטיפים הנוצצים מהמכולת, ומתאמנים בזמן ההכנה על מיומנות זילוף עיגולים או מקלות דקים, על החזקה של שק הזילוף ביד ועל לחיצה; מלאכות מאתגרות שדורשות ריכוז ומשכללות דיוק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

ממיסים שמרים במים, מוסיפים קמח, שמן זית, סודה לשתייה, מלח וסירופ מייפל ומערבבים 3-2 דקות לתערובת אחידה ורכה. מכסים את הקערה ומניחים בצד ל-15 דקות מנוחה.

2

מחממים תנור ל-170 ומרפדים 3-2 תבניות בנייר אפייה.

3

ממלאים שק זילוף עד חציו בתערובת, יוצרים חיתוך אלכסוני קטן בתחתית שק הזילוף (תתחילו בקטן - תמיד אפשר להרחיב9 מזלפים עיגולים עם חור במרכז לתוך התבניות, מפזרים מעל מלח ים ושומשום. מעבירים את התבניות לתנור ואופים 20-15 דקות עד שהבייגלה משחימים. מאחסנים בצנצנת אטומה.