מתכון

בייגל אמריקאי

אין הרבה דברים שמשתווים לבייגל טרי שאך יצא מהתנור. רק אל תשכחו להצטייד בחמאה טובה ליד

42,345 בשלנים התעניינו במתכון זה
בייגל אמריקאי. צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר
בייגל אמריקאי. צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר

גיוונים:

  • מוסיפים ביצה לבצק ומפחיתים 60 מ"ל (1/4 כוס) מים.
  • לבייגל מתוק מוסיפים לבצק 100 גרם צימוקים.
  • לבייגל בצל מוסיפים לבצק 2 כפות בצל מטוגן יבש (להשיג בחנויות תבלינים).

שדרוגים:
עם מה מגישים? התוספת הקלאסית לבייגל אמריקאי היא לקס (סלמון כבוש) או סלט ביצים. הנה 3 שדרוגים לסלט הביצים האהוב:

  • מוסיפים בצל מטוגן
  • מתבלים בחרדל דיז'ון לצד המיונז
  • מוסיפים עשבי תיבול עם הרבה טעם כמו שמיר, בזיליקום או טרגון קצוצים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לנוזל הבישול:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה.

2

מערבבים היטב בקערה נפרדת שמרים עם מים וסוכר. יוצקים לקערת המיקסר ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים שמן וממשיכים בלישה עוד 8 דקות עד שמתקבל בצק רך, קצת דביק אבל נעים למגע. עוטפים את הקערה בשקית ניילון גדולה ומנופחת קלות ומתפיחים כ-45 דקות להכפלת הנפח.

מכינים את נוזל הבישול:

3

מביאים לרתיחה מים וסילאן, מכסים ושומרים על להבה קטנטנה.

מעצבים את הבייגלים:

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים אותו ל-15 כדורים שווים ומועכים אותם קלות. מכניסים אצבע מקומחת קלות למרכז כל כדור ומתחילים להניע את האצבע תוך כדי סיבוב לקבלת טבעת. מקפידים שהחור יהיה גדול דיו, כיוון שבזמן הבישול והאפייה הבייגל תופח והחור מצטמצם.

5

מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מבשלים ומצננים:

6

מגבירים את גובה הלהבה כדי להחזיר את נוזל הבישול לרתיחה ומבשלים את הבייגלים, 3-2 בכל פעם, במשך כ-30 שניות עד שהם צפים. הופכים ומבשלים עוד 30 שניות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לתבנית ומצננים 10 דקות.

מצפים ואופים:

7

מברישים את הבייגלים בביצה טרופה ומצפים בשומשום, בזרעים וגרעינים אחרים או במלח.

8

אופים 15 דקות עד שהבייגלים מקבלים גוון זהוב ומעטה פריך. במידת הצורך מוסיפים עוד 5 דקות אפייה. אין צורך לדאוג לחלק הפנימי כיוון שבזכות הבישול המקדים הוא כבר עשוי בשלב זה.