מתכון

בינג עם בצל ירוק

אחד הלחמים הטעימים והמקוריים ביותר מגיע דווקא מהמטבח הסיני

11,212 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
בינג עם בצל ירוק של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
בינג עם בצל ירוק של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

לחמים הם לא הדבר הראשון שקופץ לראש כשחושבים על מטבחי המזרח הרחוק, ובטח לא המטבח הסיני. ואף על פי כן, אחד הלחמים
הטעימים והמקוריים ביותר מגיע דווקא משם. השם בינג מתייחס למעשה לסוגים שונים של לחמים — רובם מטוגנים, אך יש גם גרסאות אפויות. לחמי בינג בשלל מליות נמכרים בדוכני רחוב בסין בעיקר כארוחת בוקר או ארוחת צהריים. בשנים האחרונות הבינג הפך ללהיט בארצות הברית וזכה למליות לא סיניות בעליל, כמו גבינה, בייקון, תפוחי אדמה ושמנת חמוצה. המאפיין את כל הבינגים הוא היותם שטוחים וממולאים. המילוי נעשה בטכניקה מעניינת: מרדדים את הבצק, מפזרים את המלית ומגלגלים לגליל. את הגליל מקפלים לצורת שבלול ומרדדים-משטיחים אותו. כך המלית שנטמעת בבצק מורגשת היטב בכל ביס וביס וגורמת למרקם קרמי בתוך הלחם, בעת שחלקו החיצוני פריך וזהוב. טיגון הבינג צריך להיות אטי יחסית ומבוקר כדי שהמאפה יזהיב בהדרגתיות ויספיק להתבשל גם בפנים.

שימו לב הבצק זקוק למנוחה של 30 דקות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית במשך כמה שניות. מוסיפים שמן שומשום ומים ומערבלים כ-5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-30 דקות.

מכינים את המלית

2

מערבבים את מרכיבי המלית בקערה.

מרדדים וממלאים

3

לשים את הבצק על משטח מקומח כדקה. מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים ומכסים במגבת. מרדדים כל כדור לעיגול דק בעובי 2 מ"מ. אם הבצק לא גמיש דיו נותנים לו לנוח כמה דקות נוספות.

4

מורחים על כל עיגול בצק 3 כפות גדושות מהמלית ומשאירים שוליים נקיים בעובי 1 ס"מ. מדביקים את המלית לבצק בטפיחות עדינות.

5

מגלגלים כל עיגול בצק לצורת גליל. מגלגלים את הגליל ליצירת שבלול.

6

על משטח מקומח מרדדים כל שבלול לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ.

מטגנים

7

מחממים מעט שמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים כל עיגול בצק כ-5 דקות מכל צד עד שהוא זהוב.