למה ואיך יש לעוגיות האלה טעם של חמאה? מה הטעם הזה שמתעתע בהצלחה כזאת? פעם ניסינו להכין עוגיות פתי בר קלאסיות (beurre=חמאה). אפינו עוגיות, פוררנו אותן, ומהפירורים הכנו שוב בצק, שממנו אפינו את העוגיות. גם אז זה לא היה מספיק טעים מבחינתנו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
טוחנים את השקדים והסוכר במעבד מזון לאבקה. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה ומעט מלח ומעבדים מעט. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד שנוצר בצק מעט פירורי. מסיימים לעבד בידיים לכדור אחיד.
2
מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חלק אחד בין 2 ניירות אפייה לריבוע בגודל 40X40 ס״מ, דק ככל האפשר (2 מ״מ עובי). מסירים את הנייר העליון וחותכים את העלה למלבנים. מעבירים את נייר האפייה עם העוגיות לתבנית. מכינים את החלק השני באותה צורה ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות 12-10 דקות, עד שמזהיב.
מתוך: אורנה ואלה, ספר המתכונים 2. אורנה אגמון, אלה שיין. 142 שקלים, הוצאת כנרת זמורה ביתן