הפטנט של דייוויד: אופים אפייה ראשונה ומקפיאים את הכיכר החצי-אפויה. ההמלצה שלנו: הכפילו את הכמויות ושמרו לעצמכם כיכר חצי-אפויה לשעת הצורך.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מחממים סוכר וביצים בסיר תוך כדי טריפה על להבה נמוכה כ-2 דקות עד לקבלת בלילה סמיכה. מורידים מהכיריים.
3
מערבבים קמח עם אבקת אפייה, פיסטוקים ומלח בקערה. יוצקים עליהם את בלילת הביצים שהסמיכה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
4
מניחים את הבצק בתבנית, מרטיבים את הידיים ומעצבים כיכר מוארכת.
5
אופים 35-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב בהיר. מניחים להצטנן לטמפ’ החדר. בשלב זה אפשר להקפיא את הכיכר עד השימוש.
6
מעלים את טמפ’ התנור ל-180 מעלות.
7
פורסים את הכיכר לפרוסות דקיקות בעובי כ-2 מ”מ בסכין לחם משונן. מניחים את הפרוסות על רשת או בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
8
אופים כ-6 דקות עד לקבלת גוון חום-זהוב.