מתכון

ביסקוטי פיסטוק של דיוויד פרנקל

ביסקוטי טריים וריחניים שפורסים לפני האפייה

2,842 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2022
ביסקוטי פיסטוק של שף דייוייד פרנקל (צילום: אילון פז)
ביסקוטי פיסטוק של שף דייוייד פרנקל (צילום: אילון פז)

הפטנט של דייוויד: אופים אפייה ראשונה ומקפיאים את הכיכר החצי-אפויה. ההמלצה שלנו: הכפילו את הכמויות ושמרו לעצמכם כיכר חצי-אפויה לשעת הצורך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מחממים סוכר וביצים בסיר תוך כדי טריפה על להבה נמוכה כ-2 דקות עד לקבלת בלילה סמיכה. מורידים מהכיריים.

3

מערבבים קמח עם אבקת אפייה, פיסטוקים ומלח בקערה. יוצקים עליהם את בלילת הביצים שהסמיכה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.

4

מניחים את הבצק בתבנית, מרטיבים את הידיים ומעצבים כיכר מוארכת.

5

אופים 35-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב בהיר. מניחים להצטנן לטמפ’ החדר. בשלב זה אפשר להקפיא את הכיכר עד השימוש.

6

מעלים את טמפ’ התנור ל-180 מעלות.

7

פורסים את הכיכר לפרוסות דקיקות בעובי כ-2 מ”מ בסכין לחם משונן. מניחים את הפרוסות על רשת או בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

8

אופים כ-6 דקות עד לקבלת גוון חום-זהוב.