מתכון

ביף וולינגטון

מנה אנגלית מסורתית וחגיגית של נתח בשר עטוף בבצק עלים פריך

42,794 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
ביף וולינגטון. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
ביף וולינגטון. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה:

לקרפים:

לטיגון:

לדוקסל פטריות:

להרכבה:

אופן ההכנה

מכינים את הדוקסל:

1

ממיסים חמאה במחבת רחבה ומטגנים בצל 5-4 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהבצל שקוף. מוסיפים פטריות ומרווה, מגבירים את הלהבה לגבוהה ומטגנים כ-7 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום, מלח ופלפל ומטגנים 2 דקות תוך ערבוב. מסננים ומצננים.

2

מעבירים לקערה וטוחנים עם מוט ריסוק ידני למחית גסה.

מכינים את הקרפים:

3

טורפים את כל החומרים עם מטרפה לבלילה דלילה (כמו של פנקייק) או טוחנים בבלנדר כ-5 דקות.

4

מחממים מחבת רחבה עם ציפוי מונע הידבקות ומשמנים בכ-10 גרם חמאה. יוצקים מצקת מהבלילה תוך כדי הנעת המחבת מצד לצד לפיזור אחיד. מטגנים כ-2 דקות על להבה בינונית עד שהצד התחתון משחים ומעבירים לצלחת (כשהצד השחום כלפי מטה). מטגנים קרפ נוסף ומניחים בצלחת נפרדת (כדי שלא יידבק לראשון).

צורבים את הבשר, מרכיבים את המנה ואופים:

5

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6

מלהיטים מחבת פסים כבדה. מברישים את הבשר במעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצורבים כדקה וחצי מכל צד. מעבירים מייד לצלחת ולמקרר (לעצור את הבישול).

7

שמים בצק עלים על משטח עבודה מקומח, מרדדים למלבן שיכול לעטוף את הבשר ומעבירים לתבנית.

8

מניחים במרכז בצק העלים את הקרפים בחפיפה קלה, כשהצד השחום שלהם פונה מטה. מורחים עליהם שכבה דקה של דוקסל הפטריות ומניחים את נתח הבשר במרכז. עוטפים אותו תחילה בשולי הקרפים ומעליהם — בשולי הבצק. הופכים את הנתח העטוף כך שהתפר של הבצק יפנה מטה ומברישים בביצה טרופה.

9

אופים 20 דקות, מניחים ל-10 דקות ומגישים. אוכלים ביום ההכנה. כדי למנוע מהבצק להתפורר ומהבשר להיקרע, פורסים את הבצק בסכין משוננת ואת הבשר — בסכין שף חלקה.