מתכון

ביצים מטוגנות עם עגבניה בסגנון סיני – פאנג צ'ייה צ'או דאן

זאת בעצם הגרסה הסינית לשקשוקה שלנו, התיבול שלה פשוט ועדין יותר

10,056 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
ביצים מטוגנות עם עגבניה בסגנון סיני - פאנג צ'ייה צ'או דאן
ביצים מטוגנות עם עגבניה בסגנון סיני - פאנג צ'ייה צ'או דאן

מנה קלה מאוד להכנה ומזינה מאוד, שהפכה לאחת ממנות הצהריים הכי פופולריות שאפשר למצוא ברחבי סין. כדי לשלוט במידת העשייה של הביצים, מטגנים את העגבניות ואת הביצים בנפרד. לעגבניות מוסיפים מים וקורנפלור, מה שמבטיח מנה רכה רכה וקטיפתית. פשוט ארוחת ערב מושלמת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן על להבה גבוהה. מוסיפים עגבניות, מתבלים במלח וסוכר ומטגנים עד שהן מתרככות, תוך כדי שמועכים אותן במחבת. מוסיפים מים ובצל ירוק, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה כשתי דקות. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים להסמכה. טועמים ומתקנים תיבול. מוציאים את העגבניות לצלחת ומנקים קלות את המחבת על מנת שהרוטב שנשאר במחבת לא יפגע בטיגון הביצים.

2

מחממים שוב את המחבת ומוסיפים כף שמן. מטגנים את הביצים למקושקשת רכה ומתבלים במעט מלח. מוסיפים את העגבניות ומערבבים לאיחוד. מוציאים לצלחות ומגישים חם.

גיוונים וטיפים:

אפשר להחליף את המים בציר עוף או ירקות.

אפשר לגוון בטעמים ולהוסיף מעט שמן שומשום, ג'ינג'ר טרי מגורר ושום.

אם רוצים להכין כמות גדולה יותר, כדי להכין כל מנה בנפרד, על מנת שלא תהייה כמות גדולה מידי במחבת, דבר הפוגע בטיגון.