מתכון

ביצים קריאול ומרגז של הבראסרי

שקשוקה משודרגת בנקניקיות מרגז חריפות שהיגרה לצרפת מהאזור הקריבי

12,258 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
ביצים קריאול ומרגז של הבראסרי. צילום: עידית בן עוליאל
ביצים קריאול ומרגז של הבראסרי. צילום: עידית בן עוליאל

המונח "קריאול" בצרפתית מתייחס לכל דבר שהיגר למדינה מהאזור הקריבי. זוהי בעצם שקשוקה זוגית משודרגת בנקניקיות מרגז חריפות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל קריאול

לתוספת

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל 3־4 דקות להזהבה. מוסיפים שום ופלפלים, מערבבים וממשיכים לטגן 2־3 דקות, עד שהם מתחילים להיצרב. מוסיפים עגבניות ותבלינים, מערבבים היטב ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ־20 דקות, עד שהירקות מתרככים. טועמים ומתקנים תיבול.

2

מחממים שמן זית במחבת נפרדת ומטגנים נקניקיות כדקה מכל צד, עד שהן נצרבות היטב. מוסיפים את התבשיל ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים, מכסים ומבשלים כ־4 דקות, עד שהן נסגרות.

3

מפזרים פטרוזיליה ומגישים.