מתכון

ביצת הפתעה פררו רושה

מצטיידים מראש בביצי הפתעה, מניחים בתחתית עוגיות אוריאו, מזלפים מוס נוטלה, שכבת טראפלס שוקולד וחצאי פררו רושה

12,856 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
צילום: רחלי קרוט
צילום: רחלי קרוט

מצטיידים מראש בביצי הפתעה שקופות, מניחים בתחתית עוגיות אוריאו, מזלפים מעליהן מוס נוטלה, שכבת טראפלס שוקולד וחצאי פררו רושה – והכל בקלות ובמהירות. תתכוננו לקבל מחמאות!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס נוטלה:

לשכבת טראפלס שוקולד ונוטלה:

לתחתית ולעיטור:

אופן ההכנה

מכינים מוס שוקולד:

1

מניחים בקערת המיקסר עם וו הקצפה, את השמנת ומקציפים במשך 2 דקות עד שמתקבלת קצפת רכה. מוסיפים את הנוטלה וממשיכים להקציף עד שמתקבל מוס יציב.

מכינים טראפלס שוקולד נוטלה:

2

בקערה קטנה מניחים את השמנת והשוקולד וממיסים במיקרו בפולסים קצרים. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים היטב.

3

קולים את אגוזי הלוז במחבת, ללא שמן, עד הזהבה קלה.

מרכיבים את הביצים:

4

מפוררים בתחתית כל ביצה עוגיית אוראו.

5

מזלפים עד ל-3/4 גובה מהמוס ומניחים מעליו מהשוקולד המומס עם הנוטלה עד לגובה תחתית הביצה. מעבירים למקרר לשעה.

6

חותכים את הפררו רושה לחצאים ומניחים מעל השוקולד. מעטרים בעוגיות מיני אוראו ואגוזי לוז.

הערות חשובות:

  1. המצרכים מספיקים ל-10 ביצים. אם נשאר לכם מעט מהקרמים אפשר לזלף לכוסות שקופות ולהכין קינוחי כוסות.
  2. את התבניות של הביצים ניתן לקנות בחנויות חד פעמי כמו פעמית סטור, פאן סיטי וכדומה. המחיר הממוצע שלהן נע בין 14-16 ש"ח למארז של 10 ביצים שאפשר לשטוף ולהשתמש בהן כמה פעמים.
  3. שומרים את הביצים במקרר עד להגשה.