מתכון

בלונדיז טחינה נימוחים

הבלונדיז נשמרים עד שבוע מחוץ למקרר ועם כל יום שעובר הם טעימים יותר

55,034 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
בלונדיז טחינה נימוחים של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
בלונדיז טחינה נימוחים של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב

על פניו זה נראה כמו מתכון פשוט אבל הייתי צריכה לעשות הרבה ניסיונות כדי לקלוע בול. לטחינה יש מבנה מולקולרי שכולא נוזלים והיא עשויה להתמצק ולהקשות על הערבוב או להישבר. גיליתי שהשיטה היעילה ביותר לעבוד איתה היא להוסיף את הטחינה בסוף, אחרי כל החומרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות, משמנים תבנית אפייה, מרפדים אותה בשני ניירות אפייה חופפים - משאירים 5 ס"מ שולי נייר מחוץ לתבנית מכל צד ומשמנים את הניירות.

2

מערבבים בקערה בינונית קמח, אבקת אפייה, הל, מלח, פלפל שחור ושומשום משני הסוגים בעזרת מטרפה.

3

מערבבים בקערה אחרת סוכר, חמאה (או שמן), ביצים ותמצית וניל לתערובת אחידה וחלקה.

4

מקפלים את תערובת הקמח לתוך תערובת הביצים לאיחוד. מקפלים פנימה את הטחינה לתערובת חלקה. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 25־30 דקות עד שפני המאפה מזהיבים אבל הוא עדיין רוטט כשמנענעים את התבנית.

5

 מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית וחותכים ל־16 ריבועים שווים.

מתוך סיפרה החדש של עדינה זוסמן: Sababa: fresh, sunny flavors from my Isreaeli kitchen, Adeena Sussman. הוצאת פינגווין, 368 עמ', להשיג בסטימצקי ובחנויות ספרים מקוונות

עטיפת הספר "Sababa" של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
עטיפת הספר "Sababa" של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב