שחר: "אני מעדיפה בלונדיז מבראוניז כי בעוגה הפשוטה הזאת יש קצת יותר עניין ומורכבות. הלכתי על תוספות פחות בנליות: שברי קרמל שלא נמסים לגמרי באפייה מוסיפים מרקם קראנצ'י, והקרמבל שובר את המתיקות ומוסיף רובד נוסף למרקמי הקינוח".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרמבל קקאו
לשברי קרמל
לבלונדיז
אופן ההכנה
מכינים את הקרמבל
1
מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים לתערובת פירורית.
3
מפזרים את התערובת בתבנית ואופים עשר דקות להזהבה קלה. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר. מעלים את חום התנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
מכינים את שברי הקרמל
4
ממיסים סוכר במחבת יבשה על להבה בינונית לקרמל בגון ענברי. מכבים את הלהבה, מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים היטב להמסת החמאה.
5
יוצקים את הקרמל לתבנית מרופדתבנייר אפייה, מצננים כמה דקות להתייצבות ושוברים לפיסות.
מכינים את הבלונדיז
6
טורפים בקערה שני סוגי סוכר, ביצים ותמצית וניל שתיים־שלוש דקות לתערובת בהירה עם בועות קטנות. מוסיפים חמאה וממשיכים לטרוף להטמעה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד ואת שברי הקרמל ומערבבים שוב.
7
משטחים את התערובת בתבנית, מיישרים ומפזרים מעל את הקרמבל.
8
אופים 20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
9
מוציאים מהתנור, מצננים במקרר כשעה וחותכים לריבועים בגודל חמישה־שבעה ס"מ.