מתכון

בליני

חביתיות תפוחי אדמה רכות מהמטבח הרוסי שמגישים פתוחות עם ביצי דגים ושמנת. הן נהדרות גם עם בשר מעושן וסלט רענן

7,331 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
בליני. צילום: shutterstock
בליני. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה בשפע מי רותחים כ-40 דקות לריכוך. מועכים למחית חלקה ומצננים.

2

כאשר המחית צוננת מעבירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לתערובת חלקה ואחידה.

3

מחממים מחבת מעל להבה בינונית, מוסיפים כף שמן זית או חמאה ומברישים כך שהשמן יכסה את כל התחתית (אפשר גם לפזר את השמן על התחתית בעזרת נייר מטבח). יוצקים למחבת כמצקת מהבלילה ליצירת עיגול בקוטר של כ-5 ס"מ, מטגנים מעל להבה בינונית עד שבועיות מופיעות על פני הבליני, הופכים ומטגנים דקה-שתיים נוספות. מטגנים כך את כל הבלילה, אם יש צורך משמנים שוב את המחבת בין מחזורי הטיגון. מגיים עם ביצי דגים ושמנת חמוצה או עם בשר מעושן וסלט עגבניות