את הבלינצ׳ס אפשר להכין גם יום מראש ולחמם ממש לפני ההגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבלינצ'ס
למלית פטריות ומוצרלה
לרוטב
אופן ההכנה
לבלינצ'ס
1
טורפים ביצה, קמח, חלב, מלח וכף חמאה מומסת לבלילה חלקה.
2
מברישים מחבת בעלת תחתית מונעת הדבקה במעט חמאה (אם אין מברשת אפשר להשתמש בנייר מטבח) ומחממים מעל להבה בינונית.
3
יוצקים למחבת החמה כ-1/4 כוס בלילה ומיד מניעים את המחבת בתנועות סיבוביות לפיזור אחיד של הבלילה ומטגנים עד שפני הבלינצ׳ס הופכים אטומים. מוודאים שהבלינצ'ס אינו דבוק למחבת בעזרת סכין ומחליקים לצלחת (אין צורך להפוך). מטגנים את יתר הבלינצ׳ס באותו האופן. משמנים מדי פעם את המחבת בחמאה. עורמים את הבלינצ'ס המוכנים זה על זה.
במקביל מכינים מלית:
4
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים פטריות, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וצורבים כ-½1 דקות להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים 30-20 שניות, עד שהוא מעלה ניחוח. מעבירים למסננת ומניחים לכמה דקות לצינון והגרת נוזלים.
ממלאים ואופים:
5
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה ומברישים את נייר האפייה בחמאה מומסת. קורעים או קוצצים כדורי מוצרלה לפיסות דקות, מניחים תלולית קטנה של מוצרלה במרכז כל קרפ ועליה כף של פטריות. מקפלים מעל המילוי את דופנות הבלינצ'ס, לקבלת מעטפה סגורה וריבועית והופכים (כך שהקיפולים כלפי מטה). מניחים את הבלינצ'סים הממולאים על נייר האפייה המשומן זה לצד זה ומברישים בשכבה דקיקה של חמאה מומסת. מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ-7 דקות להזהבה.
6
במקביל מחממים את הרוטב במחבת עמוקה, כחצי דקה מעל להבה בינונית. יוצקים את הרוטב לצלחות הגשה, מסדרים מעל את הפטריות הצרובות ומניחים מעל את הבלינצ'ס החמים ומגישים מיד.