מתוך "ירושלים" של יותם אוטולנגי וסמי תמימי
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת נקייה (ללא שמן) ומוסיפים חצי מכמות תרמילי הבמיה. מייבשים 4 דקות עד שהיא מקבלת גוון כהה. מוציאים וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבמיה.
2
מחזירים את הבמיה למחבת ומוסיפים שמן זית, שום ולימון כבוש ומקפיצים 2 דקות תוך ניעור המחבת.
3
מורידים את גובה הלהבה ומוסיפים עגבניות, 2 כפות מים, פטרוזיליה וכוסברה, מיץ לימון, מלח ופלפל. מערבבים יחד 3-2 דקות ומעבירים לצלחת הגשה. מוסיפים עוד זילוף של שמן זית, מלח ופלפל.