מתכון

במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה

המנה הזו במיטבה בקיץ - כשהבמיה טרייה ופריכה והעגבניות בשלות ומתוקות

4,335 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר
במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר

טכניקת הבישול של הבמיה – צריבה קלה כמעט ללא שמן – מייבשת אותה והופכת אותה פריכה, כך שגם מי שסולד מהמרקם הרירי יהנה ממנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם עגבניות מעושנות

אופן ההכנה

מכינים קרם עגבניות מעושנות:

1

מחממים תנור לחום המקסימלי. אם יש לכם טאבון - מלהיטים אותו.

2

קולים את העגבניות בתנור לוהט עד שהן רכות וקולפים אותן.

3

טוחנים בבלנדר את העגבניות עם שאר מרכיבי קרם העגבניות עד קבלת מרקם חלק ואחיד. שומרים בצד

מכינים את המנה ומגישים:

4

צורבים את הבמיה בפלנצ'ה או במחבת לוהטת עם כף משמן הזית במשך 3 דקות.

5

מערבבים את שאר מרכיבי התבשיל מלבד הגבינה בקערה, מוסיפים את הבמיה ומערבבים.

6

מוזגים את קרם העגבניות לצלחת הגשה, מניחים עליו את התבשיל ומפזרים מעל את הגבינה.