טכניקת הבישול של הבמיה – צריבה קלה כמעט ללא שמן – מייבשת אותה והופכת אותה פריכה, כך שגם מי שסולד מהמרקם הרירי יהנה ממנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם עגבניות מעושנות
אופן ההכנה
מכינים קרם עגבניות מעושנות:
1
מחממים תנור לחום המקסימלי. אם יש לכם טאבון - מלהיטים אותו.
2
קולים את העגבניות בתנור לוהט עד שהן רכות וקולפים אותן.
3
טוחנים בבלנדר את העגבניות עם שאר מרכיבי קרם העגבניות עד קבלת מרקם חלק ואחיד. שומרים בצד
מכינים את המנה ומגישים:
4
צורבים את הבמיה בפלנצ'ה או במחבת לוהטת עם כף משמן הזית במשך 3 דקות.
5
מערבבים את שאר מרכיבי התבשיל מלבד הגבינה בקערה, מוסיפים את הבמיה ומערבבים.
6
מוזגים את קרם העגבניות לצלחת הגשה, מניחים עליו את התבשיל ומפזרים מעל את הגבינה.