הבמיה הקיצית היא ירק שנוי במחלוקת, בעיקר בשל המרקם הרירי שלה. הבמיה התאילנדית, לעומת זאת, היא סיפור אחר – מרקמה יבש בהרבה מזה של הבמיה הרגילה, התרמילים שלה גדולים וארוכים יותר, היא עבה וסיבית, בעלת צבע ירוק עז וגוף חלק. בקיצור – הרבה יותר ידידותית למשתמש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית במחבת על אש גדולה, מוסיפים במיה ומקפיצים כדקה. מוסיפים מלח, שום ופלפל צ'ילי ומקפיצים כמה שניות. מקטינים את האש ומוסיפים מיץ לימון. מסירים מהאש.
2
מגישים את הבמיה על תלולית יוגורט וסוחטים את מיץ העגבנייה מעל.
*לגרסה טבעונית: מוותרים על היוגורט