מתכון

במיה תאילנדית על יוגורט

הבמיה התאילנדית מתאימה למנות קיציות, זריזות וקלות - הקפצה קצרה במחבת ותיבול עדין ומדויק ויש לכם מנה מרעננת

3,736 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
במיה תאילנדית על יוגורט של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
במיה תאילנדית על יוגורט של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

הבמיה הקיצית היא ירק שנוי במחלוקת, בעיקר בשל המרקם הרירי שלה. הבמיה התאילנדית, לעומת זאת, היא סיפור אחר – מרקמה יבש בהרבה מזה של הבמיה הרגילה, התרמילים שלה גדולים וארוכים יותר, היא עבה וסיבית, בעלת צבע ירוק עז וגוף חלק. בקיצור – הרבה יותר ידידותית למשתמש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת על אש גדולה, מוסיפים במיה ומקפיצים כדקה. מוסיפים מלח, שום ופלפל צ'ילי ומקפיצים כמה שניות. מקטינים את האש ומוסיפים מיץ לימון. מסירים מהאש.

2

מגישים את הבמיה על תלולית יוגורט וסוחטים את מיץ העגבנייה מעל.

*לגרסה טבעונית: מוותרים על היוגורט