גרסת שבועות לעוגת הסולת הערבית האהובה הממולאת בגבינת קשטה ביתית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ
לבצק
למלית
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את הסירופ:
1
שמים בסיר סוכר, מים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה כ-5 דקות עד שהסירופ מסמיך. מצננים ומעבירים למקרר.
מכינים את הבצק:
2
מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים בידיים עד שהם מתגבשים לבצק אחיד. מכסים במגבת ומניחים ל-10 דקות.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
מכינים את הבסבוסה ומשקים בסירופ:
4
משטחים מחצית מכמות הבצק בתבנית ומורחים עליו קשטה — חשוב להשאיר שוליים של כ-1 ס"מ ללא קשטה על מנת שלא תישרף. מרטיבים את הידיים במעט מים, לוקחים כדורים ממחצית הבצק הנותרת ומשטחים אותם למעין טלאים בעובי של פיתה דקה, שיכסו את הקשטה.
5
מרטיבים את הידיים במעט מים ומחליקים את פני העוגה לקבלת שטח פנים חלק. נועצים שקדים בבצק בצורת פרחים (כמו בתמונה) או בתפזורת כשהחלק השטוח כלפי מטה.
6
אופים 40-30 דקות או עד שהבסבוסה משחימה. משקים את הבסבוסה הלוהטת ב-2/3 מהסירופ הקר. אם העוגה סופגת את כולו, משקים בשארית הסירופ.