תבנית בגודל 30×20 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון) ומשמנים תבית בחמאה.
2
מקציפים ביצים וסוכר במשך 4-3 דקות, לקרם בהיר ותפוח. בקערה נפרדת, מערבבים קמח, סולת, קליפת לימון ומלח. עוצרים את פעולת המיקסר ומקפלים את תערובת הקמח לתוך תערובת הביצים.
3
מערבבים לבלילה יוגורט ומיץ תפוזים או מים ולבסוף חמאה מומסת. מקפלים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה, במרקם של דייסה.
4
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת וקיסם הננעץ לתוכה יוצא כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים כרבע שעה.
בינתיים מכינים את הסירופ:
5
בזמן שהעוגה מצטננת מביאים לרתיחה מים, סוכר ועלי ורדים. מנמיכים להבה ומבשלים עוד כמה דקות, עד לקבלת סירופ סמיך. חותכים את העוגה לקוביות ואז ויוצקים עליה את הסירופ החם בזהירות. משהים כשעה לפי ההגשה. העוגה נשמרת בקירור כשבוע.