מתכון

בצלים ממולאים בפריקה, ירקות שורש וצימוקים

המילה "תוספת" קטנה על הממולאים האלה שהולכים לגנוב את ההצגה מכל מנות הבשר גם יחד

31,704 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2016
בצלים ממולאים בפריקה, ירקות שורש וצימוקים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
בצלים ממולאים בפריקה, ירקות שורש וצימוקים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצלים למילוי

1

יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל.

2

מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הבצלים 10 דקות לריכוך חלקי. מצננים מעט ומפרידים לגלדים. נפטרים מהגלדים הקטנים.

ממלאים, מסדרים בסיר ומבשלים:

3

מערבבים את חומרי המלית בקערה גדולה.

4

משמנים סיר רחב בשמן זית ומרפדים בעלי סלרי. ממלאים את גלדי הבצל במלית ומסדרים בצורה צפופה בסיר. מפזרים עליהם שום, ענבים ועלי נענע. יוצקים מעל את שאר חומרי הרוטב למעט מיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל.

5

מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה עד שהבצלים רכים ורוב הנוזלים נספגים.

6

מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כ-15 דקות ללא כיסוי עד שהרוטב מסמיך.

7

מעבירים לצלחת הגשה. מזלפים רוטב, מפזרים גרגרי רימון ומגישים.