מתכון

בצק עלים מהיר

הבצק האפוי מתפצפץ בפה לעלים פריכים דקים. הוא אינו דורש כמעט עבודה והאפקט קרוב מאוד לזה של בצק עלים כהלכתו

65,669 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
בצק עלים מהיר. צילום: shutterstock
בצק עלים מהיר. צילום: shutterstock

כל מה שצריך זה שפע חמאה, רידוד וקיפול פשוטים ועבודה עם חומרי גלם קרים. מתאים למאפי בוקר, שטרודל, בורקס ועוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים קמח, מלח וקוביות חמאה במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית כדקה עד שחלק מהחמאה מתפרק והיתר נותר בגושים.

2

מוסיפים מים קרים ומערבלים רק עד שנוצר גוש בצק. מוציאים מהמיקסר ומעבירים למשטח עבודה מקומח.

3

מרדדים את הבצק למלבן באורך 30 ס״מ ורוחב 15 ס״מ. מקפלים שליש מהבצק כלפי המרכז ומקפלים את השליש הנותר מעל השליש המקופל (כך שנוצרות שלוש שכבות).

4

מסובבים את הבצק ב־90 מעלות כך שהוא מונח לפנינו כמו ספר (שנפתח מימין לשמאל). חוזרים על פעולת הרידוד למלבן מוארך ואחר כך על הקיפול לשלוש שכבות. מבצעים בסך הכל 4 רידודים ו־4 קיפולים. הבצק יישמר עד חודשיים בהקפאה.