מתכון

בקלאווה בשר ופיסטוקים

בשר טחון גרסת המאפה - במקום להפוך אותו לעוד בולונז חסר מעוף מטמינים את הבשר בין דפי פילו דקיקים

15,342 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
בקלאווה בשר ופיסטוקים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
בקלאווה בשר ופיסטוקים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

בשר טחון גרסת המאפה – במקום להפוך אותו לעוד בולונז חסר מעוף מטמינים את הבשר בין דפי פילו דקיקים ועם קצת יותר השקעה ודמיון תוכלו להפוך אותו לכוכב הארוחה.

לקחנו את הפסטליקו הספניולי והוספנו תבלינים מהמטבח הערבי. כשהמאפה הגיח מהתנור הבנו שיש לנו בעצם בקלאווה, אז בסיבוב הבא זרמנו עם הקונספט: הוספנו פיסטוקים וחתכנו את המאפה למעוינים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל על להבה בינונית כ-7 דקות עד שמזהיב. מוסיפים בשר ושומן כבש, מטגנים ומפוררים בעזרת מזלג כ-10 דקות או עד שהבשר עשוי, מפורר ואין נוזלים במחבת (אלא רק שומן). מסירים מהכיריים ומקררים.

2

מוסיפים לבשר את שאר חומרי המלית ומערבבים.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

מרכיבים את הבקלאווה ואופים

4

: בודקים כמה עלים יש בחבילה (בד"כ 14-12) ומחלקים ל-3 ערמות. משמנים 4 עלי פילו ראשונים בשמן, מפזרים מעט פירורי לחם בין עלה לעלה ומניחים בתבנית זה על גבי זה. מפזרים עליהם חצי מכמות המלית ומניחים עוד 5-4 עלים משומנים עם פירורי לחם ביניהם. מניחים עליהם את המלית הנותרת. מניחים עוד 4 עלים משומנים עם פירורי לחם ביניהם ומפזרים עליהם את יתרת המלית. מברישים את המאפה בביצה טרופה ומסמנים מעוינים.

5

אופים כ-30 דקות או עד שהמאפה זהוב. חותכים לפי הסימון ומגישים חם או בטמפ' החדר.