מתכון

בקר ותפוחי אדמה בקארי מסאמאן

מנת קארי שאופיינית לדרום תאילנד ומבוססת על קארי מסאמאן. כאן מתקבל תבשיל קדרה שמשתבח אחרי לילה במקרר

48,731 בשלנים התעניינו במתכון זה
בקר ותפוחי אדמה בקארי מסאמאן. צילום: shutterstock
בקר ותפוחי אדמה בקארי מסאמאן. צילום: shutterstock

קארי מסאמאן (בתרגום: "קארי של מוסלמים") מגיע מדרום תאילנד. הוא מושפע מהמטבח הפרסי וההודי, ולכן מכיל תבלינים זרים לקארי הרגיל כמו קינמון, כמון, ציפורן, עלי דפנה, הל, משיה (קליפתו של אגוז המוסקט) ואניס. אפשר למצוא מחית מסאמאן בחנויות ייעודיות, אבל קצת יותר קשה לאתר אותה, ולכן תגברתי את מחית הקארי שבמתכון בתבלינים חמים מהמטבח הערבי. לקארי מסאמאן יש גם גוון טעם חמצמץ, שכאן מגיע מהתמרינדי ומיץ התפוזים.

באותה שיטה מכינים עוף בקארי מסאמאן: מחליפים את קוביות הבקר ב 8- שוקי עוף ומקצרים את זמן הבישול ל- 45 דקות.

5 שעות השריה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את נתחי הבשר עם רוטב סויה ומשהים מכוסה במקרר במשך 5 שעות לספיגת טעמים ולריכוך.

2

מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה (סוטאז'). מוסיפים כף מהשכבה העליונה הסמיכה והשומנית של קרם הקוקוס ואת קוביות הבשר ומטגנים 5 דקות להזהבה. מוסיפים עלה דפנה, מקל קינמון, זרעי כוסברה ובצל וממשיכים לטגן עוד 10 דקות להשחמה. מוסיפים קארי ומערבבים דקה-שתיים עד שהוא נפתח ועולה ריח.

3

מוסיפים את יתרת חלב הקוקוס, תפוחי אדמה ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה ורבע או עד שהבשר רך.

4

מוסיפים מיץ תפוזים, תמרינדי וחמאת בוטנים ומחזירים לרתיחה. מערבבים לאיחוד המרקם של הרוטב, טועמים ומתבלים במלח במידת הצורך.

5

מגישים עם אורז או עם לחם טוב או פיתות לניגוב הרוטב.