מתכון

בראוניז שוקולד-תפוז

עוגת בראוניז רכה, דחוסה ומלאת טעמי הדר מרעננים

4,445 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
בראוניז שוקולד-תפוז של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
בראוניז שוקולד-תפוז של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

חשוב להקפיד: מקפיאים מייד אחרי האפייה כדי שהבראוניז יתמצקו יפה לפני החיתוך. לחילופין, אפשר לוותר על ההקפאה ולאפות מראש בתבניות סיליקון עם שקעים קטנים (כמו למשל תבניות מדלנים). במקרה כזה מקצרים את זמן האפייה ב- 5 דקות.

רוצים לגוון? מחליפים את הגראן מרנייה בפרנג'ליקו (ליקר אגוזים וקרמל) ואת קליפת התפוז — ב- 50 גרם פיסטוקים קצוצים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים מדי פעם. מצננים מעט.

3

מקציפים ביצים עם סוכר כ- 6 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את השוקולד המומס ושאר החומרים חוץ מקמח ומקפלים לקציפה. מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4

יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים.

5

אופים 25־30 דקות, מצננים 10 דקות ומעבירים למקפיא ל- 3 שעות.

6

חותכים את העוגה הקפואה לקוביות בגודל 3 ס"מ ושומרים במקפיא עד חודש.

7

לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר וקקאו.