מתכון

בראונילידה: בראוניז עם גנאש נוגט וגלידת וניל ופקאן

טוויסט כיפי על הקוקילידה האהובה ופינוק קריר לאוהבי השוקולד

3,871 בשלנים התעניינו במתכון זה
בראונילידה – בראוניז עם גנאש נוגט וגלידת וניל ואגוזי פקאן של שפית-קונדיטורית אור חורי . צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
בראונילידה – בראוניז עם גנאש נוגט וגלידת וניל ואגוזי פקאן של שפית-קונדיטורית אור חורי . צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבראוניז

לגנאש נוגט

לגלידת וניל ופקאן

אופן ההכנה

לבראוניז

1

ממסים את החמאה והשוקולד בסיר.

2

מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר. מוסיפים את קציפת הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים.

3

מנפים לקערה את הקמח, אבקת הקקאו והמלח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

4

יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית בגודל 30x40 מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־165 מעלות, עד שהשוליים יציבים והמרכז רך. מצננים.

לגנאש הנוגט

5

מרתיחים בסיר את השמנת עם הגלוקוז. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים.

6

מוסיפים את החמאה ומחית הנוגט ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. שומרים בקירור.

לגלידת הווניל ופקאן

7

חותכים את הגלידה לגושים קטנים ומעבירים לקערת מיקסר עם אגוזי הפקאן. מערבלים את הגלידה בוו גיטרה עד קבלת מרקם אחיד. מחזירים את הגלידה לקופסה ומקפיאים.

להרכבה

8

חותכים את עוגת הבראוניז לריבועים בגודל 10x10 ס״מ. חוצים כל ריבוע לרוחבו (כך שייראה כמו סנדוויץ׳). מורחים את שני החצאים בשכבה דקה של גנאש נוגט ומקררים. מניחים חתיכת גלידת וניל ופקאן על כל חצי בראוני וסוגרים בחצי העליון. מקפיאים. בהגשה חותכים כל ריבוע ל־2 משולשים.