מתכון

ברולה קשיו

יש לו טעם עדין של אגוזי קשיו, שכבה מתפצחת של שברי קשיו מקורמלים וטיפת מליחות, שאני כל כך אוהבת בקינוחים

5,028 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019

שימו לב – יש להתחיל בהכנה לילה מראש ולקחת בחשבון זמן קירור של 4 שעות.

הכנתי בחיי עשרות סוגים של קרם ברולה, אבל בעיני זוהי הגרסה המוצלחת ביותר. הדרך הכי טובה לקרמל את שכבת הסוכר על פני הברולה היא בעזרת ברנר, שחורך את החלק העליון ומשאיר את הקרם קר. אם אין לכם ברנר ואתם רוצים לקרמל את הסוכר בתנור, השתמשו רק בגריל העליון, השאירו את דלת התנור פתוחה והניחו את כלי ההגשה בתבנית עמוקה עם מי קרח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לברולה

לפרלין קשיו

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הברולה

1

קולים אגוזי קשיו עם מלח בסיר יבש על להבה גבוהה כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם עד שהאגוזים משחימים באופן אחיד.

2

יוצקים לסיר שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מכסים את הסיר בניילון נצמד ומניחים בצד ל-10 דקות.

3

טורפים חלמונים וסוכר בקערה לתערובת אחידה.

4

מרתיחים בשנית את השמנת והקשיו ויוצקים לתערובת החלמונים בהדרגה - כמה כפות בכל פעם - ותוך כדי ערבוב מתמיד. מכסים את פני התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.

5

מחממים תנור ל-150 מעלות.

6

מסננים את התערובת הקרה (זורקים את הקשיו) ויוצקים אותה לכלי הגשה אישיים. מסדרים את הכלים בתבנית גדולה ועמוקה ויוצקים אליה מים בזהירות מים (נזהרים שהמים לא ייגעו בקרם).

7

אופים כ-30 דקות עד שהקרם יציב בצדדים ורוטט במרכז. מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות ועד 4 ימים.

מכינים פרלין קשיו

8

מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

9

מפזרים סוכר במחבת בשכבה אחידה ומבשלים על להבה בינונית עד לקבלת קרמל זהוב. מוסיפים אגוזי קשיו, מערבבים עד שהם מצופים בקרמל ומסירים מהכיריים.

10

מעבירים את האגוזים לתבנית המרופדת ומשטחים לשכבה אחידה בעזרת כף עץ לפני שהקרמל מתקשה. מפוררים לחתיכות קטנות.

מרכיבים ומגישים

11

מפזרים סוכר דמררה בשכבה אחידה על פני הברולה הקר וחורכים בעזרת ברנר. מפזרים מעל פרלין קשיו ומגישים מייד.