מתכון

ברוסקטה חציל קלוי

פרוסות החציל הקלויות משמשות כאן על תקן ברוסקטה והן הבסיס למעין ביס סביח קטן בלי לחם

28,038 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
ברוסקטה חציל קלוי של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ברוסקטה חציל קלוי של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפסטו ירוקים

אופן ההכנה

1

מניחים את פרוסות החציל על רשת, מפזרים מלח ים ומניחים בצד לשעה־שעתיים.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. מייבשים את החצילים בנייר סופג. מעבירים את החצילים לתבנית, מזלפים שמן זית ואופים כ־10 דקות עד השחמה

מכינים ביצים

3

מרתיחים שפע מים בסיר. בעזרת כף מניחים את הביצים בתוך המים ומבשלים כ־6 דקות עד שהחלמון מעט נוזלי. אם מעדיפים ביצים קשות מאריכים את זמן הבישול ל־10 דקות.

מכינים את הפסטו ירוקים

4

מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים בפולסים למחית גסה.

מגישים

5

על כל פרוסת חציל מורחים מעט פסטו ירוקים, מניחים חצי ביצה ומגררים גבינת קדוש.