מתכון

ברוסקטה סלט קיסר

כשמגיעים אורחים יש שתי מנות מהירות שתמיד יקצרו הצלחה: ברוסקטות וסלט קיסר. זה הזמן לשלב ביניהן

3,791 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
ברוסקטה סלט קיסר של ורנדה בר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: ענת לבל
ברוסקטה סלט קיסר של ורנדה בר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאיולי אנשובי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מסדרים את פרוסות הבייגלה או הבגט על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים אותן בשמן זית ומפזרים זעתר, מלח ופלפל מעל כל פרוסה ואופים 7־10 דקות להזהבה. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים לצלחת הגשה.

מכינים איולי אנשובי

2

טוחנים את כל הרכיבים למעט השמן במעבד מזון לעיסה חלקה ותפוחה. מזלפים שמן לאט, בהדרגה ותוך עיבוד. מוודאים שהשמן נטמע בתערובת החלמון לפני שמוסיפים עוד שמן. כשהשמן מתחיל לצוף מפסיקים להוסיף שמן.

3

מורחים על כל פרוסה כמות נדיבה של איולי אנשובי, מניחים מעל את עלי החסה, מפזרים בצלי שאלוטס, פרמזן, מיקרו בזיליקום ופלפל צ'ילי ומגישים.