מתכון

ברוקולי ברוטב באניה קאודה ועגבניות

שף אסף שנער עושה סדר מרהיב עם תוספת ברוקולי ועגבניות שתזריק צבע לחג

6,788 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
ברוקולי ברוטב באניה קאודה ועגבניות של שף אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו
ברוקולי ברוטב באניה קאודה ועגבניות של שף אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו

באניה קאודה היא צורת הגשה איטלקית האופיינית לפיאמונטה, שבה טובלים את הירקות ברוטב שום ושמן זית בדומה לאכילת פונדו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לברוקולי

1

בסיר מביאים מים עם מלח לרתיחה. במקביל מכינים קערה עם מי קרח. כשהמים רותחים חולטים את הברוקולי כ־5 דקות, עד לריכוך קל. מעבירים מיד למי קרח. כשהברוקולי קר מסננים מהמים.

2

מתבלים את הברוקולי במעט שמן זית. מחממים גריל פחמים וצורבים בו את הברוקולי עד לחריכה (לחלופין אפשר לצרוב בתנור במצב גריל ב־250 מעלות במשך 5־8 דקות).

לרוטב

3

מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית, שום ואנשובי ומטגנים על אש נמוכה עד שהאנשובי מתפרק. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ־4 דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ־6 דקות נוספות.

להגשה

4

מסדרים את הברוקולי על צלחת הגשה, יוצקים את הרוטב מעל ומעטרים בפטרוזיליה.