מתכון

ברוקולי ברוטב יין לבן עם אנשובי, צלפים ולימון

תוספת מושלמת, בעיקר למנות דגים

1,825 בשלנים התעניינו במתכון זה
ברוקולי. צילום:shutterstock
ברוקולי. צילום:shutterstock

מה שיותר ירוק — יותר בריא איך בוחרים ? מחפשים תפרחת מושלמת בעלת גוון ירוק עז וגבעול מוצק. מאחסנים במקרר.
משתמשים בתוך יומיים-שלושה. מבשלים כמה שיותר קצר. אידוי, חליטה או הקפצה הכי מחמיאים לברוקולי. גבעולים חוצים, חותכים וחולטים עם התפרחת. יש כאלה שהחלק הזה הכי טעים להם. ומה הסיפור של הברוקומיני? מדובר בהכלאה של ברוקולי עם
כרוב סיני (ולא עם אספרגוס, כפי שנהוג לחשוב). הגבעולים ארוכים ופריכים, עתירי נוזלים ובעלי מרקם וטעם מתקתק שמזכירים אספרגוס. הברוקומיני נאכל כולו והוא פחות סיבי מאספרגוס או ברוקולי. אין צורך לחלוט מראש, אפשר לאדות או לשלב בהקפצה וגם אפייה או על הגריל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכינים קערה עם מי קרח. חולטים ברוקולי 3 דקות בסיר עם מי מלח רותחים ומעבירים לקערה. מסננים ומייבשים.

2

מחממים חמאה, שמן, שום ושאלוט בווק (או במחבת גדולה) ומאדים דקה-שתיים.

3

מוסיפים יין ומאדים עוד דקה-שתיים. מוסיפים אנשובי ומניחים לו להתמוסס תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים 3-2 דקות להטמעת הטעמים.

4

מורידים מהאש, מוסיפים צלפים וקליפת לימון, מערבבים ומגישים.