חשוב לקרר את הבצק במשך 12 שעות לפחות ולא לוותר על התפחה נוספת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקראמבל קקאו
להברשה
אופן ההכנה
מכינים את כדורי הבצק ומתפיחים פעמיים
1
שמים שני סוגי קמח, שמרים, סוכר, מלח וביצים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 3-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עוד 6-5 דקות לבצק רך ואחיד. מוסיפים שוקולד ולשים רק עד שהוא נטמע בבצק.
2
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות. הבצק לא יכפיל את נפחו וזה בסדר. מעבירים את הבצק למקרר ל-12 שעות.
3
שמים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים ל-15 כדורים. מניחים בתבניות בריוש חד-פעמיות בקוטר 9 ס"מ וגובה ½3 ס"מ. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.
בינתיים מכינים קראמבל קקאו:
4
מערבלים את כל החומרים לפירורים במיקסר עם וו גיטרה. שומרים במקרר עד האפייה.
מרכיבים ואופים:
5
מחממים תנור ל-180 מעלות.
6
מברישים את פני הבצק בביצה ומפזרים מעל קראמבל קקאו.
7
אופים 15 דקות עד שהמאפים מזהיבים יפה.
8
הבריוש במיטבו ביום ההכנה, אך אפשר לשמור במקפיא ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.