מתכון

בריוש אישי עם שוקולד קצוץ וקראמבל קקאו

מאפה צרפתי מפנק במיוחד הנעשה מבצק שמרים ועשיר בחלב, חמאה ושוקולד

1,748 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2017
בריוש שוקולד וקקאו. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
בריוש שוקולד וקקאו. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חשוב לקרר את הבצק במשך 12 שעות לפחות ולא לוותר על התפחה נוספת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראמבל קקאו

להברשה

אופן ההכנה

מכינים את כדורי הבצק ומתפיחים פעמיים

1

שמים שני סוגי קמח, שמרים, סוכר, מלח וביצים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 3-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עוד 6-5 דקות לבצק רך ואחיד. מוסיפים שוקולד ולשים רק עד שהוא נטמע בבצק.

2

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות. הבצק לא יכפיל את נפחו וזה בסדר. מעבירים את הבצק למקרר ל-12 שעות.

3

 שמים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים ל-15 כדורים. מניחים בתבניות בריוש חד-פעמיות בקוטר 9 ס"מ וגובה ½3 ס"מ. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.

בינתיים מכינים קראמבל קקאו:

4

מערבלים את כל החומרים לפירורים במיקסר עם וו גיטרה. שומרים במקרר עד האפייה.

מרכיבים ואופים:

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

 מברישים את פני הבצק בביצה ומפזרים מעל קראמבל קקאו.

7

 אופים 15 דקות עד שהמאפים מזהיבים יפה.

8

הבריוש במיטבו ביום ההכנה, אך אפשר לשמור במקפיא ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.