מתכון

בריוש שמרים מתוק במילוי גבינת ריקוטה ושוקולד צ'יפס

מושחת זה לא מילה - קינוח שמשלב את כל להיטי החג, עוגת שמרים, גבינה וכמובן איך אפשר בלי שוקולד

1,954 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
בריוש שמרים מתוק במילוי גבינת ריקוטה ושוקולד צ'יפס של הילה יבניאלי־בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
בריוש שמרים מתוק במילוי גבינת ריקוטה ושוקולד צ'יפס של הילה יבניאלי־בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

מתפיחים את הבצק כשעה וחצי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבריוש

למלית הגבינה

לסירופ סוכר

אופן ההכנה

בריוש:

1

מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את החמאה, החלב והביצים ומעבדים כ-3 דקות במהירות נמוכה-בינונית.

2

מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במהירות בינונית-גבוהה כ-6 דקות, לקבלת בצק חלק ודביק מעט (אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח, אם הוא יבש מוסיפים מעט חלב או מים).

3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עוטפים במגבת נקייה ולחה ומניחים בצד למשך 45 דקות עד שעה לתפיחה.

4

טופחים קלות על הבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-2 חלקים שווים.

מלית גבינה:

5

מערבבים את כל חומרי המלית יחד ושומרים במקרר עד לשימוש (עד יום אחד).

6

מרדדים את הבצק למלבן. מורחים את מלית הגבינה, מגלגלים לגליל וחותכים לשושנים (פרוסות) או קולעים לצמה.

7

מעבירים לתבנית, מורחים בביצה טרופה, מכסים בניילון ומניחים בצד 45-30 דקות לתפיחה שנייה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. מורחים שוב בעדינות בביצה טרופה.

אפייה:

8

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.

סירופ סוכר:

9

מבשלים את המים עם הסוכר והלימון החצוי בסיר בינוני על אש בינונית עד שהסירופ מסמיך. מורידים מהאש, מוציאים את הלימון וסוחטים את המיץ לתוך הסירופ.

10

מוציאים את הבריוש מהתנור ומורחים עליו סירופ סוכר קר (ניתן לפזר אבקת סוכר במקום סירופ סוכר לפני ההגשה).