מאפה בקוטר 24 ס"מ
גאלט (galette) הוא מאפה שטוח שדומה לטארט, אבל הרבה יותר פשוט להכנה - מרדדים בצק פריך מוכן וממלאים בכל מלית שאוהבים. כאן בחרנו מלית מפנקת במיוחד המשלבת בין גבינות פיקנטיות, אגוזים פריכים וענבים מתוקים של ראשית הקיץ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
אופן ההכנה
1
ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות להזהבה. מצננים.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3
מרדדים מעט את הבצק לעיגול בקוטר של כ-29 ס"מ. מניחים עליו כלי עגול בקוטר 28 ס"מ (צלחת הפוכה או תבנית אפייה) וחותכים את הבצק לעיגול מדויק.
4
מעבירים את עיגול הבצק לתבנית ומפזרים מעל את הבצל המטוגן. משאירים שוליים של 3-2 ס"מ ללא מלית. מפזרים גבינות, ענבים, רוזמרין ואגוזים וסוגרים את שולי הבצק בצורה חופשית, כך שיעטפו חלקית את המלית.
5
אופים 30 דקות עד שהבצק מזהיב קלות והגבינה מבעבעת. מגישים מייד.
מגוונים במליות: מחליפים את הענבים ב-2 אגסים נקיים מליבה ופרוסים דק; מחליפים את הבצל 2-ב גבעולי כרישה (החלק הבהיר) פרוסים דק ומטוגנים.
גיוונים:
- במקום פרמזן אפשר להשתמש גם בפקורינו מגוררת.
- את הבולגרית אפשר להחליף בפטה כבשים.